Skip to content

Καλωσήλθατε

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Θέρμης. Μέσα από τον ιστότοπό μας μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν την κατάρτιση στο ΙΕΚ Θέρμης, αλλά και γενικότερα για τον θεσμό της επαγγελματικής κατάρτισης.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2310489906, 2310461601, 2310462060
Email: iekthermis@sch.gr
Διεύθυνση: 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Περαίας, Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Η Τοποθεσία μας

2310489906, 2310461601, 2310462060 14ο χλμ Θεσ/κης-Περαίας iekthermis@sch.gr Ώρες Κοινού: 14:00-18:00

ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS 2023 – 2024

Το Πειραματικό Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Θέρμης στον δρόμο της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, συνεχίζει να συγκεντρώνει εμπειρίες, αφού μέχρι στιγμής απαριθμώντας ήδη δύο εξαιρετικές συνεργασίες με εταίρους από διαφορετικές χώρες, Κύπρο (2021) και Πορτογαλία (2022), υπέβαλε και για το τρέχον έτος Κατάρτισης 2023-2024, υποψηφιότητα κινητικότητας ERASMUS, η οποία και εγκρίθηκε με υψηλό βαθμό αξιολόγησης, σε ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικό εύρος της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Το φετινό Πρόγραμμα Κινητικότητας του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ – ΚΑ122VET- R1-2023 FormID: KA122-VET-80F0DE08, έχει τίτλο:

«Διαφοροποιημένη Πρακτική Άσκηση Ειδικοτήτων της ΕΕΚ- Differentiated Internship of VET Specialties».

Μέσω της υλοποίησης των τριών ροών κινητικότητας του προγράμματος, αναμένουμε να πετύχουμε τους στόχους μας σωρευτικά, συμβάλλοντας στην:

α/Προώθηση των αξιών της Κοινής Ευρωπαϊκής κληρονομιάς και

β/ Υποστήριξη της ανάπτυξης ειδικών για κάθε επάγγελμα δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες στην υφιστάμενη και την μελλοντική αγορά εργασίας.

Η πρώτη ροή αναμένεται να ταξιδέψει στην Ισπανία, στις πόλεις Βαρκελώνη και Βαλένθια συνδυαστικά, με θεματικό αντικείμενο στην ειδικότητα της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και του design.

Η δεύτερη ροή θα ταξιδέψει στην Στοκχόλμη της Σουηδίας με θεματικό αντικείμενο στην Οικονομία & Διοίκηση.

Η τρίτη ροή αναμένεται να ταξιδέψει στην Σικελία της Ιταλίας με τις ειδικότητες Θεάτρου/ Κινηματογράφου-Σκηνοθεσίας.

Η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς η συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, ουσιαστικά σχετίζεται με στοχευμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες αξιολόγησης του έργου Κατάρτισης που παρέχεται.

Το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΕΚ Θέρμης καθώς έχει ήδη σύστημα ποιότητας εφάμιλλο του ISO στην εγγραφοποίηση της υλοποίησης του Erasmus, θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όλες οι οπτικές αντίληψης που προκύπτουν, αναφορικά με την επαρκή διαχείριση καταρτιζόμενων, που φέρουν λιγότερες πιθανότητες συμμετοχής σε ένα τόσο ενδιαφέρον Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Έτσι η ισότιμη διαχείριση και εκπροσώπηση όλων των ομάδων των σπουδαστών/τριών μας, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.

Ως Πειραματικό Δ.Ι.Ε.Κ. διαφοροποιούμαστε προς την κατεύθυνση της καινοτομίας σε σχέση με τα επιδιωκόμενα, σύγχρονα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θεματικά πεδία στον τομέα της ΕΕΚ.

Κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντική την παροχή υψηλής ποιότητας συνεργασιών με φορείς, στοχευμένης εξειδίκευσης, επικαιροποιημένης γνώσης και κυρίως εφαρμοστικότητας στον τομέα της Πρακτικής Άσκησης ως προς την Αγορά Εργασίας.

Παρέχεται έτσι ολοκληρωμένη κατάρτιση σε σπουδάστριες και σπουδαστές που δυσκολεύονται να εισέλθουν στο κόσμο της εργασίας λόγω έλλειψης δεξιοτήτων, ώστε να αναπτύξουν ικανότητες ενίσχυσης των προοπτικών απασχόλησής τους, αλλά και σε ήδη εργαζόμενους που χρειάζονται τεκμηριωμένα γνωστικά εφόδια πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους.

Αποτελώντας το στοιχείο αυτό, κοινωνικής διάστασης και υφής, συγκριτικό πλεονέκτημα του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ Δ.Ι.Ε.Κ. ΘΕΡΜΗΣ, η επιδιωκόμενη καινοτομία, η διαδραστικότητα και η δημιουργική σκέψη, θα συνιστούν ένα διαρκώς ανακυκλούμενο δυναμικό πεδίο «ανοιχτής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης», που θα εμπεριέχει διαρκώς την ανάγκη ανάπτυξης ενός ευρύτερου φάσματος αντιλήψεων και υλοποίησης των προσδοκιών της, στη σημερινή ανταγωνιστική επαγγελματική εποχή.

https://www.iky.gr/el/erasmusplus-results/apotelesmata-2023?fbclid=IwAR3BxNp1eWBr3m8rAWC62YR9hBmKiuNiBMZhULGDxN6iBvmCffPpvX6vjjk

Ο διευθυντής
Αντώνιος Καταβέλος
#Erasmus

Back To Top